Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
RELIGIE, LA CERERE
27.11.2014
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 152

Religia nu mai este obligatorie în şcoală, începând de anul viitor. Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la această materie trebuie să depună o cerere în acest sens. Decizia a fost luată de Curtea Constituţională săptămâna trecută.




Dacă, până în prezent, Legea Educaţiei prevedea ca la solicitarea scrisă a elevului major, a părinţilor sau a tutorelui legal, elevul poate să nu frecventeze orele de religie, Curtea Constituţională a decis că acest articol este neconstituţional. Judecătorii au apreciat că cei care ar trebui să facă o cerere sunt aceia care doresc să urmeze cursurile acestei materii.

Până în prezent, religia era cuprinsă în trunchiul comun, iar cursurile erau umate de majoritatea elevilor.

Elevii au însă păreri împărţite în ceea ce priveşte această modificare.

Decizia Curţii poate aduce modificări în organigrama unităţilor de învăţământ, deoarece, în acest context, profesorii de religie ar putea fi angajaţi numai în baza unor contracte temporare şi nu permanent.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024