Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Expoziție de țesături la Muzeul Olteniei Craiova
15.10.2024
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 131

O expoziție de o valoare deosebită a fost deschisă la Muzeul Olteniei Craiova. Iubitorii de artă populară, componentă de identitate și specific românesc, au ocazia de a vedea țesături tradiționale din zone etnografice reprezentative ale tării.


 Expoziție de țesături, la Muzeul Olteniei din Craiova, în parteneriat cu cele mai mari muzee din țară. Intitulată „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor”, expoziția are în centrul ei piese excepționale din patrimoniul național muzeal, cu o valoare etnografică deosebită în cultura noastră. Iubitorii de tradiție au ocazia de a admira decoruri și simboluri ornamentale specifice unor regiuni diferite din țară, oferind o întreagă incursiune în universul tehnicilor de țesere și decorare tradiționale. Fiind incluse în patrimoniul cultural UNESCO, piesele au o importanță documentară și artistică deosebită prin unicitatea lor. Expoziția cuprinde scoarțe, covoare păretare, lăicere, velințe, lădare, cergi, unelte specifice prelucrării lânii și multe altele.
Expoziția poate fi vizitată până pe 19 ianuarie 2025 la Muzeul Olteniei Craiova.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024