Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Cei trei C”│Cafenea literară, la Biblioteca Județeană
03.10.2024
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 175

Proiectul „Cei trei C” a continuat astăzi cu o cafenea literară la Biblioteca Județeană. Evenimentul organizat de Fundația Romanian Business School a adunat o mulțime de scriitori și pasionați, care au purtat discuții pe tema creației lirice.


 Cafenea literară, astăzi, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, în cadrul proiectului „Cei trei C – Creator, Carte, Cititor”. Zeci de scriitori consacrați ai județului nostru, iubitori ai cuvântului scris, tineri creatori și mulți alții au participat la acest eveniment literar, intitulat „Vers Cafe”. Au avut loc recitări de poezie, discuții interactive, momente artistice, ce au inspirat un schimb inedit de idei între public și moderatorii acestui eveniment. Printre invitați s-a numărat și scriitoarea Evelyne Maria Croitoru, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala de poezie, actori ai Teatrului Național București, dar și muzicieni.
Programul „Cei trei C – Creator, Carte, Cititor” este un proiect național amplu, ce s-a desfășurat anul acesta și în județul nostru, cu ajutorul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”. Zeci de tineri și scriitori olteni au avut ocazia de a desfășura activități cu totul deosebite în sfera creației lirice, seria evenimentelor din cadrul acestui program bucurându-se de un real succes printre iubitorii artei cuvântului. Mâine, evenimentul va continua cu un spectacol de muzică și poezie la Palatul Copiilor „Adrian Băran”, unde vor fi reluate discuțiile productive pe tema creației.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024