Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Romula-Reșca, blocată în sertarele Senatului
23.09.2024
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 127

Propunerea legislativă ce vizează regimul juridic al sitului arheologic Romula-Reșca din comuna Dobrosloveni și unele măsuri pentru protejarea acestuia se află încă în lista de așteptare a Senatului. Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PSD Olt a fost deja prezentat în Camera Deputaților și a fost înaintat către Senat, care, în acest caz, este for decizional.


 Propunerea legislativă privind regimul juridic al sitului arheologic Romula-Reșca din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt şi unele măsuri pentru protejarea acestuia, inițiată de parlamentarii olteni, printre care se numără deputații Adrian Chesnoiu și Cătălin Grecu, a rămas blocată la Senat.
Legea ar urma să rezolve anumite probleme de ordin juridic, administrativ, fiscal și tehnic, astfel încât situl aflat în patrimoniul UNESCO să poată fi conservat corespunzător.
Situl arheologic de importanță națională Reșca este suprapus pe teritoriile comunelor Dobrosloveni și Fărcașele. Cea mai mare parte a sitului se află în proprietatea privată a locuitorilor din satele Reșca, Reșcuța și Hotărani. Există și o serie de zone care se află pe domeniul public al Unității Administrativ Teritoriale Dobrosloveni.
Principalele probleme identificate la acest sit sunt: existența sa într-o zonă locuită, lipsa unei paze specializate, imposibilitatea unei finanțări adecvate, dificultatea cofinanțării unor proiecte din fonduri europene pentru restaurare, lipsa unei baze arheologice.

Prin propunerea proiectului de lege al parlamentarilor PSD de Olt se dorește luarea măsurilor care să rezolve problemele identificate, precum și stabilirea altor măsuri necesare protejării patrimoniului cultural național.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE