Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florea Rădulescu│„Luminătorul” satului românesc, dascălul
23.08.2024
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 67

Florea Rădulescu, dascăl al satului românesc este o personalitate care a adus contribuții semnificative în istoria județului nostru. Despre viața și realizările lui a vorbit profesorul Cristina Logofătu în cadrul emisiunii „Amprente” de la OltTv.


 Județul nostru se poate mândri cu personalități marcante în istoria lui, oameni care și-au lăsat adânc amprenta asupra comunităților din care fac parte și care astăzi, aproape că au fost dați uitării. Pentru a comemora și pentru a aduce în fața tuturor locuitorilor acestei zone a țării moștenirile spirituale lăsate de către cei care au avut un impact major în trecutul nostru colectiv, profesorul de istorie Cristina Logofătu de la Școala Generală din Vișina a vorbit în cadrul emisiunii „Amprente” despre unul dintre „luminătorii” satului românesc, Florea Rădulescu. Dascăl de profesie, viața sa a fost strâns legată de educarea copiilor din sat și a țăranilor, pentru a-i ajuta să ducă o viață mai bună. De asemenea, el a fost cunoscut și pentru întemeierea școlii din acea perioadă, dar și pentru fondarea unei bănci populare denumite „Dragostea frățească”, contribuind astfel la dezvoltarea celor două sate Vișina Nouă și Vișina Veche, în perioada 1906 - 1954.
Cu o dragoste inestimabilă pentru istoria acestei zone a țării, Cristina Logofătu a publicat numeroase volume de carte istorice, dar și despre Florea Rădulescu, ce cuprind manuscrisele acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE