Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rotary Club Slatina, pilon de bază al tradiției călușului românesc
09.07.2024
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 884

Manifestări de amploare, în acest weekend, cu ocazia organizării celui mai mare concurs de dansuri populare de pe meleagurile oltene, „Călușul Românesc”. Alături de ei a fost Rotary Cub Slatina, care a acordat premii celor mai buni participanți.


 A fost un weekend plin de culoare și tradiție în Parcul Tineretului din Slatina, cu ocazia manifestărilor de amploare dedicate călușului, desfășurate an de an în orașul nostru. Peste 2.000 de dansatori din toate colțurile țării și ale lumii, au participat la ediția de anul acesta a concursului „Călușul Românesc”.
Un aport semnificativ în organizarea și desfășurarea acestui eveniment de prestigiu l-a avut Rotary Club Slatina. Cei mai buni dansatori și călușari au fost premiați la sfârșit cu trofee, oferite pentru performanțele lor. Premiile au fost acordate chiar de către președintele Rotary Club Slatina, Paul Dogaru, care a fost alături de câștigători pe scenă la acest moment important.
Cu o vechime de peste 20 de ani în orașul nostru, concursul național „Călușul Românesc” a căpătat un renume internațional în rândul iubitorilor de tradiții, astfel că în 2017 a intrat în Cartea Recordurilor pentru numărul impresionant de călușari și dansatori care au realizat la Slatina un tablou coregrafic original.
Rotary Club Slatina, prin sprijinul și implicarea sa activă, contribuie la menținerea și promovarea tradițiilor culturale românești, demonstrând încă o dată importanța comunității și a valorilor noastre strămoșești.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024