Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pasionați de dansul popular românesc
08.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 139

Pasiunea pentru dansul popular este din ce în ce mai prezentă în rândul copiilor, care se simt atrași de aceste jocuri tradiționale, de costumele viu colorate și, mai ales, de ideea de a duce mai departe tradiția românească. Această dragoste pentru dansurile populare a fost evidentă la ediția din acest an a festivalului „Căluşului Românesc”.


 Copiii și tinerii din județ sunt tot mai atrași de dansul popular, în special de căluș, demonstrând o pasiune vibrantă pentru tradițiile românești. La nivelul județului, numeroase ansambluri folclorice sunt coordonate de coregrafi dedicați, care pun suflet în transmiterea acestor dansuri vechi, către noile generații.
Dansatorii sunt fascinați nu doar de dansurile în sine, dar și de frumusețea costumelor tradiționale.
Printre participanții ediției 2024 a Festivalului „Căluşului Românesc” s-a numărat și Grupul Vatra, din Torino, Italia, care a venit la Slatina cu 35 de elevi. Acești copii au reușit să cucerească juriul și publicul, demonstrând că Diaspora își respectă rădăcinile, tradițiile și valorile culturale.
În prezent, Vatra este cea mai mare școală de dansuri tradiționale românești din Diaspora, având peste 200 de elevi înscriși la cursuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE