Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Datină și voie bună” – Șezătoare la Muzeul Județean
21.02.2024
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 215

Datină și voie bună, la Muzeul Județean. Zeci de elevi au putut lua contact cu vechile obiceiuri din viața satului la șezătoarea de anul acesta, pentru a transmite mai departe valorile și tradițiile din cultura noastră.


A devenit deja o tradiție ca, an de an, Muzeul Județean să organizeze o sezătoare, pentru a aduce viața satului, cu toate tradițiile și obiceiurile ei, mai aproape de oameni. Evenimentul organizat în parteneriat cu Liceul Tehnlogic „Petre S. Aurelian” a adunat zeci de elevi, care au realizat împreună o serie de activități specifice, prin care au putut lua contact cu vechile valori ale culturii noastre.
Pentru tineri a fost o ocazie inedită de a învăța cum se desfășurau aceste activități pe vremuri.
Șezătoarea s-a încheiat cu un moment artistic susținut de Ansamblul „Mărțișorul”.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024