Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mihai Eminescu, omagiat la Slatina
15.01.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 136

Din 2011, ziua de 15 ianuarie a căpătat o însemnătate dublă: Ziua Culturii Naționale și ziua poetului național, Mihai Eminescu. Evenimentul a fost marcat și la Slatina, printr-un spectacol pregătit de toate instituțiile de cultură din județ. Sute de slătineni s-au bucurat de momentele artistice dedicate „Luceafărului poeziei românești”, precum recitări de poezii, interpretări muzicale ale operelor sale, dar și punerea în scenă a singurei piese de teatru a lui Mihai Eminescu.


 Ziua Culturii Naționale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 12 ani. Data la care se sărbătorește această zi este data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Evenimentul a fost marcat și la Slatina, ieri, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Prelegeri despre viața și opera lui Mihai Eminescu, recitări de poezii, de teatru dar și interpretări muzicale ale scrierilor sale, au fost doar câteva dintre momentele artistice care au fost puse pe scenă.
În organizarea evenimentului s-au implicat toate instituțiile de cultură din Olt. Cu toții spun că românii trebuie să-l cunoască pe omul și poetul Mihai Eminescu.
Ziua lui Mihai Eminescu a fost marcată și astăzi în majoritatea unităților de învățământ din județul Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024