Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Migrația folclorului│De la sat, la oraș
01.08.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 149

Folclorul oltenesc a suferit în ultimul timp o tranziție bizară. Evenimentele culturale s-au mutat de la sat, la oraș, ceea ce poate duce la dispariția folclorului în esență. Veteranii populari ai județului Olt atrag atenția că obiceiurile și tradițiile pot fi păstrate doar dacă sunt practicate în locul de baștină, departe de lumina reflectoarelor.


Tradițiile și obiceiurile din folclorul oltenesc au devenit o raritate pentru lumea satului. Odată cu popularizarea lor, în încercare de a menține vii aceste valori, a făcut ca datina strămoșească să migreze de la sat, la oraș.
Mai mult decât atât, oamenii care mai țin, încă, folclorul în viață sunt din ce în ce mai puțini, iar ucenicii meșteșugari sunt din ce în ce mai greu de găsit.
Oamenii de cultură speră ca, în viitor, folclorul și meșteșugul să se întoarcă la vatra satului, acolo unde ia naștere și unde trebuie păstrat cu strictețe.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022