Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, capitala călușului european
24.06.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1312

Slatina a fost, din nou, centrul călușului european. Peste 2.000 de copii din țară și din străinătate au defilat pe străzile orașului, iar, la finalul paradei costumelor populare, ansamblurile au oferit un tablou coregrafic de excepție. Magia jocului popular a continuat cu concursul propriu-zis, în care, formațiile de dansatori au început întrecerea pentru câștigarea marelui premiu.


 Așa a început seara de ieri, la Slatina. Bulevardul A.I. Cuza a fost plin de miile de tineri din județ, din țară și din străinătate care și-au prezentat cele mai frumoase costume populare.
Acțiunea a continuat cu expunerea unui tablou coregrafic de excepție, acolo unde cei peste 2.000 de participanți, alături de interpreții Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, au umplut fiecare colț din Parcul Tineretului.
Tinerii dansatori olteni s-au bucurat foarte mult de această activitate. Le era dor de dansul popular și spun, cu zâmbetul pe buze, că emoțiile lor au fost mari.
La festival au fost invitate și mai multe ansambluri populare din țară și din străinătate. Tulcea, Sibiu, Maramureș, dar și formații din Slovacia și Republica Moldova au învățat și au dansat la unison hora oltenească.
Călușul și dansul popular sunt un mod de viață pentru toți cei care păstrează tradiția vie, magia lui fiind prezentă permanent în inimile și în pașii iubitorului de folclor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE