Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│Demonstrații spectaculoase de căluș
23.06.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1626

Demonstrații spectaculoase de căluș, astăzi, la Slatina. Primăria municipiului organizează cea de-a XXII-a ediție a Festivalului-concurs „Călușul românesc”, care se desfășoară în perioada 22 – 26 iunie. Peste 2.000 de copii din țară și din străinătate au susținut demonstrații artistice pe parcursul întregii zile și încheie seara cu un impresionant tablou coregrafic intitulat „Hora oltenească”.


 Ansambluri și grupuri de călușari din țară și din străinătate au făcut spectacol, astăzi, la Slatina, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului-concurs „Călușul-românesc”. După o pauză de doi ani, din cauza pandemiei, evenimentul a fost reluat de Primăria municipiului Slatina. Manifestările au început, în această dimineață, cu o serie de demonstrații artistice, susținute în fața Inspectoratului Școlar Județean Olt.
De pe margine, spectatorii au admirat demonstrațiile tinerilor călușari, veniți din toate zonele țării și din străinătate.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt i-a felicitat pe concurenți pentru performanțele lor.
Programul manifestărilor a continuat apoi pe platoul din fața Primăriei municipiului Slatina.
Angajații primăriei, împreună cu edilul Slatinei, Emil Moț și viceprimarul Alexandru Berechet, i-au primit cu bucurie și cadouri pe invitați.
Călușarii din comuna olteană Osica de Sus au făcut senzație cu dansul lor original.
Printre invitații de onoare la acest festival se află și două formații de călușari din Slovacia și Moldova.
Autoritățile locale, împreună cu angajații primăriei, și membrii formațiilor de dansatori s-au prins apoi într-o mare horă a călușului.
Manifestările au continuat la Consiliul Județean Olt. Tinerii au dansat și aici călușul, fiecare formație reprezentând zona din care vine.
La manifestările din acest an participă peste 2.000 de copii din mai multe județe, dar și din Republica Moldova și din Slovacia. La final, câștigătorii vor primi trofee și diplome din partea organizatorilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022