Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Călușul românesc”│De miercuri, la Slatina
20.06.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 1363

De săptămâna aceasta, călușul revine la Slatina. Mii de călușari vor umple străzile orașului cu voie bună, pași de dans și ritmuri populare de muzică. Mai mult decât atât, formațiile de dansatori se vor întrece în concurs și vor oferi un adevărat spectacol publicului.


 Începând de miercuri, 22 iunie, Slatina redevine capitala călușului românesc. Oltenii de pretutindeni sunt așteptați să ia parte la cinci zile pline de folclor, tradiție și cultură. Cete de călușari vor lua la pas străzile orașului, în straie de sărbătoare, pentru a aduce noroc tuturor celor care le ies în cale.
Ajuns la cea de a XXII-a ediție, festivalul-concurs „Călușul românesc” este un eveniment cultural cu o importanță deosebită în tradiția oltenească. De aceea, programul festivalului va fi unul variat. Vor avea loc parade ale portului popular, demonstrații călușărești și spectacole-concurs de muzică și dans popular. Slătinenii sunt invitați în număr cât mai mare să ia parte la spectacolele din Parcul Tineretului, dedicate celebrului dans tradițional.
Acest ritual străvechi are o forță spirituală aparte și se află pe Lista Patrimoniului Cultural material al UNESCO, încă din anul 2008. Festivalul de la Slatina este organizat de Primăria municipiului, împreună cu Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Cultură și Artă Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022