Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Călușul Oltenesc”│Din 12 iunie, în 5 sate oltene
10.06.2022
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 2559

Pentru că tradiția străveche românească spune că, în fiecare an, de Rusalii, se joacă călușul, dans popular cu o importanță deosebită pentru români, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt organizează o nouă ediție a festivalului „Călușul Oltenesc”.


 Festivalul „Călușul Oltenesc”, ajuns la cea de a doua ediție, se va desfășura, din nou, în cinci vetre etnofolclorice din județul nostru: Brâncoveni, Giuvărăști, Fărcașele, Optași – Măgura și Dăneasa. Sute de călușari vor juca pe ulițele satelor în perioada 12 – 19 iunie.
Cetele de călușari vor face demonstrații în fiecare vatră, iar mai apoi, vor urca pe scenă alături de formații folclorice cunoscute, pentru a oferi un spectacol inedit iubitorilor de tradiții. Acest dans reprezintă un adevărat ritual în obiceiurile străvechi ale satelor și este deja o tradiție, ca acesta să aibă loc an de an.
Festivalul-concurs cu zeci de reprezentații în săptămâna Rusaliilor este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Olt, împreună cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Mai mult decât atât, în perioada 22 – 26 iunie, orașul nostru va redeveni capitala călușului românesc. Parade ale portului popular, demonstrații călușărești și spectacole-concurs de muzică și dans popular, toate vor face parte din manifestările culturale din cadrul festivalului „Călușul Românesc”, ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediție.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022