Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Biserica Sf. Treime, reconsolidată
17.11.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 231

Lucrările de restaurare la Biserica „Sfânta Treime” din Slatina s-au încheiat. Specialiștii au descoperit picturi valoroase pe zidurile bisericii construite în urmă cu 375 de ani, pe care au ales să le conserve. Lăcașul de cult a păstrat arhitectura originală, iar pictura interioară a Școlii Tătărăscu a fost restaurată întocmai. Valoarea totală a investiției este de aproximativ șase milioane de lei.


 Biserica „Sfânta Treime”, cea mai veche din Slatina și-a recăpătat identitatea istorică. După ce au studiat documente și au analizat zidurile construite pe vremea lui Matei Basarab, arhitecții au decis că vor păstra și vor restaura picturile Școlii Tătărăscu, mai noi decât cele originale, în stil bizantin, dar foarte valoroase.
Preotul paroh al Bisericii este încântat de faptul că, după patru ani de zile, lăcașul de cult a îmbrăcat veșminte noi și moderne. Practic, biserica se bucură acum de mobilier nou, de încălzire a podelei, dar și de ornamente plastice valoroase, pictate în culori vii.
Proiectul de consolidare și restaurare a Bisericii „Sfânta Treime” din Slatina a avut o valoare de aproximativ șase milioane de lei, fiind finanțat cu bani europeni prin programul Operațional Regional 2014 - 2020.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE