Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe WonderFest. Tinerii slătineni, din nou în juriu
15.11.2021
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 244

Pentru al doilea an consecutiv, zeci de adolescenți slătineni jurizează producții în cadrul unui renumit festival internațional de film. WonderFest începe mâine, iar juriului din Slatina i se alătură numeroși tineri din mai multe orașe din țară, dar și din străinătate. Echipa de jurați din România este coordonată de cunoscuta profesoară Grațiela Popa, iar festivalul se desfășoară, ca și anul trecut, online. WonderFest este înfrățit cu cel mai mare festival de film pentru copii din lume, Giffoni.


 WonderFest, festivalul internațional al filmului pentru copii și tineret este un concept original, care reunește în jurul evenimentului central, o serie de manifestări educative și artistice. Pornind de la impactul cultural-educativ al artei cinematografice, WonderFest are ca obiectiv general atragerea copiilor și adolescenților către produsul cultural de calitate.
Festivalul se desfășoară în perioada 16-19 noiembrie. Ca și anul trecut, din cauza pandemiei, și anul acesta evenimentul are loc online. Dacă anul trecut, juriul festivalului a fost alcătuit din 50 de copii din Slatina, anul acesta s-au alăturat mai mulți jurați, din întreaga țară.
Având în vedere succesul de care s-a bucurat anul trecut secțiunea “Snapshots”, organizatorii s-au gândit să le dea, din nou, tinerilor, posibilitatea de a trimite filmulețe scurte, create chiar de ei.
Lavinia Șandru, directorul WonderFest, spune că este o mare bucurie pentru organizatorii evenimentului, că atât de mulți copii din România își doresc să facă parte din juriul unui asemenea festival. Tinerii trăiesc o experiență unică, având șansa de a juriza filme realizate de producători și regizori celebri. Astfel, ei pot spune cu mândrie, că au făcut parte dintr-un juriu de adevărați profesioniști.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE