Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ceramica de Vădastra│O amprentă a culturii oltene
15.09.2021
Autor articol: Miruna Ivan
Vizualizari: 167

Expoziţie inedită de vase preistorice din lut şi ceramică la Muzeul Judeţean Olt, în parteneriat cu Institutul Naţional de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucureşti. Artefactele sunt reprezentative culturii din Oltenia şi datează încă din epoca neoliticului.


 Expoziția „Fascinaţia lutului: o incursiune în lumea ceramicii Vădastra” cuprinde descoperirile arheologice din sit-urile de la Romula, Cruşovu, Slatina şi Vădastra. Acestea datează încă din epoca neoliticului şi reprezintă un adevărat testimoniu al acestor locuri.
Printr-o multitudine de forme şi stiluri decorative, aceste vase au o întreagă istorie în spatele lor. Artefactele au fost confecţionate prin metoda specială a exciziei şi pictate în roşu, iar simbolurile antropomorfe şi zoomorfe sunt emblematice culturii oltene.
Expoziţia a fost inaugurată astăzi, la Muzeul Judeţean Olt, iar iubitorii de istorie o pot admira în holul principal al clădirii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022