Boboteaza și Sfântul Ion sunt două evenimente strâns legate nu numai de biserică dar și de obiceiurile din județul Olt. În trei comune oltene, tradițiile vechi de sute de ani sunt duse mai departe de tineri. Iordănitul morților în cimitirele din Vișina Nouă, Vădastra și Brastavățu este un obicei practicat în fiecare an, de Sfântul Ion.
Fiecare ceată este însoțită de o fanfară, iar după ieșirea din cimitir muzica se schimbă, devenind veselă, de petrecere. Obiceiul Iordănitului continuă în lumea celor vii. Cetele trec pe la casele cu sărbătoriți. Nicio uliță din sat nu rămâne necălcată.
Spre seară, colindătorii, împreună cu fanfara sau taraful de lăutari dau un spectacol în mijlocul localității, o ultimă horă a satului. Un alt obicei este păstrat în această perioadă de tinerii din Izbiceni, care an de an, în noapte dintre Bobotează și Sfântul Ion păzesc fântânile pentru a nu fi spurcate. Feciorii care au păzit fântâna se împart în grupuri și merg cu gălețile pline cu apă pe la casele oamenilor, făcând urări pentru anul care tocmai a început. Gospodarii se spală de trei ori pe față și cu aceeași apă stropesc păsările, animalele și livezile.