Promovează și păstrează cu mândrie tradițiile și arta populară, iar din mâinile lor ies adevărate obiecte de artă, apreciate în lumea întreagă. Ei sunt români adevărați, care merită aprecierea tuturor. Vorbim despre artiștii populari Constantin Nițu, de la Cornățelu, meșter în realizarea țesăturilor și cusăturilor și Gheorghe Tănase, din Corbu, meșter în prelucrarea lemnului. Sunt încă două tezaure umane vii ale județului Olt, care se alătură celorlalte două Tezaure Umane Vii din județul Olt, care au primit titlul în anul 2015: Dumitru Liceanu, meșter cojocar din Vădastra și Petre Feraru, vătaf de căluș din Beria-Oporelu. Consiliul Județean i-a premiat astăzi, oferindu-le câte 2.500 de lei, o diplomă și flori.
Valeru Ciurea este cel care i-a promovat pe cei doi artiști olteni, înaintând dosarele cu realizările lor la Ministerul Culturii, pentru a fi analizate.
Bătrân și prea bolnav să ajungă la ședința Consiliului Județean pentru a primi premiul, Constantin Nițu va primi acasă diploma și banii. Gheorghe Tănase, meșterul din Corbu, a ajuns cu greu la momentul festiv și a mărturisit că nu se aștepta să fie recompensat.
Programul Tezaure Umane Vii este o inițiativă a UNESCO, ce vizează identificarea și recunoaşterea celor care creează, păstrează și promovează valorile românești tradiționale.