Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cultura română, încotro?
21.10.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 76

Nu mai puţin de 11 scriitori au intrat marţi seară în dialog cu iubitorii de carte. Foaierul Centrului Cultural s-a transformat într-o bibliotecă mobilă, acolo unde toţi cei interesaţi de proză sau poezie şi-au putut alege în voie volumele, nu înainte de a afla câteva direcţii către care se îndreaptă cultura.




Conceput ca un dialog al artelor, evenimentul cultural Interludica a dat debutat cu o lansare de carte. O manifestare la care atât scriitorii locali, cât şi cei veniţi de pe alte meleaguri şi-au prezentat lucrările. Sub coordonarea lui Cornel Udrea, sala de spectacol a devenit o arenă a discuţiilor despre cultură, un subiect care, atunci când nu ai realitate contemporană, te trimite în trecut.

Cea de-a treia ediţie Interludica se va încheia joi seara, cu recitalul „Pasărea măiastră”, în interpretarea Adrianei Trandafir. Invitaţii prezenţi aseară s-au rezumat la a vorbi despre cultură şi mai puţin despre opera lor. Au preferat ca cititorii să aprecieze, sau nu, cărţile. Tânăra generaţie a fost sfătuită să citească, să răsfoiască pagină cu pagină cartea, nu să facă slalom printre rezumatele oferite de-a gata pe internet.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024