Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Andreea Dosinescu – „Slatina ieri, Slatina astăzi”
19.06.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 123

Case vechi, străzi şi trepte care poarta urmele paşilor multor generaţii, biserici, blocuri, bragageria „La atletul albanez”, Primăria, Muzeul, Dealul Grădişte sunt doar câteva dintre imaginile de ieri şi de astăzi ale Slatinei, transpuse în grafică şi pictură de Andreea Dosinescu. Este prima expoziţie personală a tinerei artiste plastice, pe care o oferă cu bucurie, simplitate şi talent oraşului său natal.
Absolventă a Universităţii de Arte Plastice Bucureşti, Andreea Dosinescu, la fel ca fratele ei, un arhitect de succes, a moştenit talentul de la tată, care, deşi un remarcabil desenator, a ales cariera de medic veterinar. Andreea stă în Bucureşti, unde predă educaţia plastică la Şcoala Sfânta Treime, dar se întoarce adesea la rădăcinile ei, în Slatina, oraşul patriarhal surprins de tânăra plasticiană în imagini care trezesc în fiecare dintre noi amintiri mai vechi sau mai noi.

Când legătura cu Slatina este atât de puternică, lucrările de grafică şi pictură aflate pe simezele Galeriei Artis au venit parcă de la sine.

La acest eveniment, alături de Andreea Dosinescu au fost familia, oameni de cultură, foşti colegi, prieteni, profesori.

Expoziţia „Slatina ieri, Slatina astăzi” va fi găzduită de Galeria Artis a Muzeului Judeţean Olt timp de trei săptămâni.

Redactor: Elena Ionescu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024