Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Paul Matiu, nemuritor
09.06.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 83

Spiritul celui care a fost Paul Matiu nu va părăsi niciodată Biblioteca Judeţeană Ion Minulescu, al cărei director a fost timp de 20 de ani. Cei care l-au cunoscut şi l-au iubit s-au reunit astăzi, la exact un an după dispariţia sa neaşteptată, pentru a-i reînvia spiritul.
Omul de cultură Paul Matiu merita să fie nemurit, iar artistul plastic Marcel Duţu a făurit figura sa emblematică, ce va veghea începând de astăzi la Biblioteca Judeţeană.

Cei prezenţi au vorbit despre momentele frumoase trăite alături de Paul Matiu.

În cadrul evenimentului a fost lansat şi volumul intitulat „In Memoriam Paul Matiu”. Cartea conţine o trecere  în revistă a vieţii sale care a îmbogăţit atât de mult vieţile noastre.

Paul Matiu a fost decorat pentru merite deosebite în domeniul culturii cu ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler.

Redactor:Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024