Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Spovedania unui câine”, premieră la Slatina
08.06.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 91

Eveniment de excepţie la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina. Spectatorii care au umplut până la refuz sala de spectacole au fost martorii unei drame zguduitoare, în interpretarea unică a actorului şi regizorului Eugen Titu.




O premieră mult aşteptată, care nu a dezamăgit. Eugen Titu, actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, a revenit la Slatina cu „Spovedania unui câine”. Spectacolul leagă texte din Vişniec, Shakespeare, Cehov, Camus. Încă de la început, scenariul îi provoacă pe spectatori să se gândească la propria existenţă şi mai ales la momentul când nimeni nu te mai vrea. „Este un scenariu care vorbeşte despre condiţia umană şi falsele ei strategii de supravieţuire. Scenariul meu este unul realist, fiind vorba despre un actor care nu mai are nici cea mai mica speranţă... Bătrânul actor, ieşit demult de sub lumina reflectoarelor celebrităţii, aşteaptă înfrigurat audiţia pentru o nouă slujbă şi nu vrea să accepte că ar putea fi ultima haltă. După ce face o călătorie în timp, fiind cald şi acid, tragic şi mefistofelic într-un personaj bântuit de angoasa vârfului artei sale, se hotărăşte să-şi urmeze destinul spre... NICAIERI!”, spune Eugen Titu despre spectacolul în care este scenarist, regizor şi actor.

Eugen Titu nu este la prima colaborare cu Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Ce înseamnă noul proiect cu Slatina pentru acest one man  show al teatrului românesc?

Partenerul de scenă al lui Eugen Titu a fost actorul slătinean Valeru Ciurea, care a dat replica atât de natural, ca de fiecare dată.

În ciuda căldurii insuportabile din sală şi a unor spectatori care şi-au „uitat” telefoanele deschise, publicul a savurat din plin fiecare scenă.

Centrul Cultural Eugen Ionescu mai găzduieşte piesa Clovnii fabulişti, joi, 11 iunie, iar stagiunea se va încheia cu un alt spectacol de excepţie. Este vorba despre Amadeus, cu Sebastian Papaiani şi Ion Dichiseanu în rolurile principale, spectacol pentru care biletele s-au epuizat deja.

Redactor: Elena Ionescu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE