Walt Disney spunea că „dacă poţi visa un lucru, înseamnă că acesta poate fi făcut”. Regizorul Cornel Diaconu, împreună cu autorităţile locale slătinene, au avut un vis: să realizeze un festival dedicat copiilor, iar acesta a devenit realitate. „Dream fest” este numele lui, iar sufletul său va rămâne mereu, chiar şi de acolo de sus, dintre îngeri, Cornel Diaconu.
În 2011, a răsărit la Slatina Festivalul de film pentru copii – Dream Fest, iar de la an la an evenimentul a căpătat tot mai multă experienţă. În această vară, la finele celei de-a patra ediţii, producătorul general, regizorul Cornel Diaconu, spunea:
„Festivalul creşte de la an la an. Suntem mulţumiţi că am avut atât de multe filme extraordinare în competiţie, că putem să avem alături de noi un juriu atât de valoros. Astfel, visul nostru de a ajunge cel puţin la ediţia 44 începe să nu mai fie doar un vis”. Pentru regizorul care a salutat generaţia în blugi, cea de-a 44 ediţie a Dream Fest a rămas însă doar un vis, lăsat cu limbă de moarte gazdelor festivalului. Din păcate, Cornel Diaconu şi-a luat rămas bun de la lumea filmului pe care a îndrăgit-o atât de mult. A debutat ca regizor de filme documentare. În 1981 semna scenariul şi regia unui film numit Familia Mea, despre şantierul naţional al tineretului din Rovinari, judeţul Gorj. A filmat spectacolele Cenaclului Flacăra în 1982 şi 1983, realizând filmul „Cenaclul Flacăra – Te salut, generaţie în blugi!” interzis timp de 25 de ani. A fost coproducător al filmului „A doua cădere a Constantinopolului” în 1994, realizator al Festivalului Callatis şi producătorul celebrului spectacol etno-rock simfonic susţinut de Felicia Filip si formaţia K1. Cornel Diaconu s-a stins pe 23 decembrie, la 65 de ani, după o luptă grea cu o boală cumplită. La revedere maestre! Vei rămâne sufletul Dream Fest Slatina.