Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vimetco Extrusion: Comunicat de presă – încheiere proiect
26.08.2024
Autor articol: null admin
Vizualizari: 38

OLTTV


„Extruded Aluminium Profiles automatic packaging line”


Slatina, 26 august 2024

Vimetco Extrusion, proiect de 3,8 milioane euro. Emisii reduse de CO2, mai puține deșeuri în procesul de fabricație

Vimetco Extrusion a încheiat implementarea unui proiect în valoare de peste 3,8 milioane euro. Prin intermediul proiectului s-a achiziționat o linie automată de ambalare a produselor finite, investiție care va conduce la reducerea emisiilor de CO2 și reducerea cantității de deșuri generate în procesul de producție.

Proiectul „Extruded Aluminium Profiles automatic packaging line” a fost finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul programului „Dezvoltarea IMM-urilor în România”, Aria de interes: Inovare verde în industrie, Creșterea albastră și TIC, conform Contractului de finanțare numărul 2020/548499, încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator al programului.

Finanțare nerambursabilă de 1.851.000 euro

Prin implementarea proiectului s-a urmărit creșterea competitivității companiei Vimetco Extrusion prin introducerea unor procese „verzi” de fabricație a aluminiului, obiectivul specific fiind realizarea unei inovări de proces prin achiziționarea unei linii automate de ambalare a produselor finite. Proiectul s-a desfășurat în perioada iulie 2021 – aprilie 2024 și a avut o valoare totală de 3.849.311 euro, 1.851.000 euro reprezentând finanțare nerambursabilă.
Prin implementarea proiectului s-a urmărit atât creșterea cifrei de afaceri a companiei, cât și în reducerea emisiilor de CO2, reducerea consumului de combustibil și a deșeurilor realizate în procesul de fabricație.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu International Development Norway (www.id-norway.com), companie de consultanță norvegiană specializată în domeniul inovării verzi în industrie.


Date de contact:
Vimetco Extrusion
Manager de proiect: Stefania Yaksan
e-mail office@vimetcoextrusion.com

Pentru informații detaliate legate de programul de finanțare vizitați
https://www.innovasjonnorge.no/smesgrowthromania

                     

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE