Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Profit în creștere, din măceșe
13.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 177

Zeci de tone de măceșe din județul Olt ajung și anul acesta la firme din Belgia și Polonia. O afacere care va aduce în bugetul Direcției Silvice Olt un profit cu 10% mai mare față de anul trecut. Campania de colectare a fructelor de pădure este aproape de final.


Ca în fiecare an, Direcția Silvică Olt a desfășurat campania de recoltare a fructelor de pădure. Până la această dată, aproximativ 90% din cantitatea propusă a fost realizată. Peste 110 tone de măceșe au fost exportate către firmele aflate în contract cu unitatea olteană. Fructele sunt folosite în industria alimentară, farmaceutică și în cea cosmetică. Măceșele conțin multe vitamine, în special vitamina C, iar preparatele ajută la întărirea imunității, prevenirea și tratarea răcelilor și a gripei. Reprezentanții direcției spun că anul acesta vor încasa mai mult, comparativ cu anul trecut.
Pentru a fi exportate, fructele trebuie să corespundă cerințelor de calitate impuse de europeni.

Direcția Silvică Olt a mai obținut profit, anul acesta, și din vânzarea a opt tone de soc, sunătoare, coada-șoricelului, flori de tei, frunze de nuc sau urzică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE