Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Belșug și prospețime, la Ziua Recoltei
09.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2152

Zeci de fermieri au venit dis-de-dimineață la Slatina, pe Esplanadă, să își expună fructele, legumele și preparatele tradiționale, la prima ediția a „Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești”. Nici nu s-au instalat bine producătorii, că mesele au fost asaltate de clienți dornici să cumpere marfă proaspătă, direct de la producători.


Ziua Recoltei a început astăzi la Slatina sub semnul belșugului și al produselor proaspete. Cortul de pe Esplanadă este plin cu fructe, legume, miere și diferite preparate culinare, produse în gospodăriile oltenilor. Este prima ediția a „Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești”, sărbătorită în toată România, după ce deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președinte al Comisiei pentru Agricultură, a inițiat și promovat o lege în acest sens. Inițiativa s-a bucurat de aprecierea organizatorilor.
Producătorii au adus tot ce au mai bun în grădină și în cămară și s-au bucurat că au fost invitați să participe la această sărbătoare a recoltei.
Legumele proaspete, semințele, dar și vinul de Sâmburești au fost prezentate cu succes la Ziua Recoltei.
Producătorii de usturoi din Fălcoiu, ajutați de un consilier, au venit să promoveze acest aliment atât de sănătos. Vor să facă o asociație și să ceară sprijinul Ministerului Agriculturii, pentru a-și extinde producția.
Tot pe Esplanadă s-au gătit bucate în oale de pământ, pe vatră și în țest, pentru oaspeții de la Ministerul Agriculturii, care au venit după-amiază.
În cortul recoltei au intrat de la prima oră sute de slătineni, atrași de marfa proaspătă dar și de atmosfera întreținută de Ansamblul Doina Oltului.
 

ziua recoltei deschidere esplanada slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024