Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Măceșele din Olt livrate unei firme românești
09.10.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 314

Direcția Silvică Olt va desfășura și în acest an campania de recoltare a măceșelor, având stabilit un program de 80 de tone. Întreaga cantitate de măceșe a fost deja contractată de o firmă din România. Cu toate acestea, producția nu este una favorabilă, din cauza secetei severe și a temperaturilor ridicate care au afectat calitatea fructelor.


 Măceșele din județul Olt urmează să fie livrate unei societăți de profil din România, prin intermediul Direcției Silvice Olt. În ciuda unei producții slabe, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zeci de tone de fructe de pădure vor fi recoltate și distribuite în perioada următoare.
Direcția Silvică va achizițina măceșele la un preț de 3 lei pe kilogram. Culegătorii sunt încurajați să respecte toate cerințele pentru a asigura calitatea necesară livrării.
Potrivit oficialilor Direcției Silvice Olt, primul tir de măceșe va fi livrat în data de 15 octombrie de la Ocolul Silvic Slatina.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024