Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania agricolă de toamnă salvată de ploi
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 114

În județul nostru, precipitațiile din ultima perioadă au fost sub așteptări, însă au reușit totuși să salveze campania agricolă de toamnă. Deși solul încă suferă din cauza secetei, fermierii au profitat de ploi pentru a începe însămânțarea cerealelor păioase. Cei care au semănat în luna trecută speră că, odată cu aceste ploi, culturile vor răsări în curând.


 În contextul secetei prelungite, fermierii din județ s-au văzut nevoiți să accelereze lucrările agricole. În unele ferme, activitatea a fost organizată în schimburi pentru a recupera timpul pierdut, astfel încât însămânțarea grâului și a altor cereale să fie realizată pe cât mai multe hectare. Ion Chiș, un fermier care lucrează peste 1.500 de hectare, afirmă că în alți ani culturile de rapiță și grâu erau deja înființate la această dată. Anul acesta, din cauza secetei, semănatul a fost mult întârziat, iar fermierul este nesigur dacă va putea cultiva întreaga suprafață dorită.
Conform directorului Direcției Agricole Olt, Ion Drăgoi, deși ploile din ultimele săptămâni au fost sub nivelul estimat, ele au fost suficiente pentru a permite fermierilor să însămânțeze grâul și alte cereale. În unele ferme, semănătorile au lucrat zi și noapte, iar la acest moment, trei sferturi din suprafața planificată pentru grâu a fost deja însămânțată.

Fermierii speră acum ca vremea caldă să se mențină pentru a permite culturilor, în special celor de rapiță, să răsară și să se dezvolte corespunzător.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE