Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu: „Bani în avans pentru fermierii noștri”
13.09.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 125

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că fermierii români vor beneficia și în acest an de sprijin financiar prin avansarea plăților directe, pentru a-i ajuta să depășească problemele de lichiditate. Sumele acordate din 16 octombrie, vor fi de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă și 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.


 Fermierii care au depus cererea unică de plată pentru 2024 la APIA Olt și care sunt declarați eligibili, vor intra în posesia subvențiilor, începând cu data de 16 octombrie. Aproximativ un miliard de euro este alocat pentru a sprijini fermierii, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
„Și în acest an, venim în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și acordăm avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană. Pentru campania din acest an, APIA face toate eforturile pentru a demara plata avansurilor începând cu 16 octombrie 2024, fiind alocat aproximativ un miliard de euro în acest sens. Așa cum ne-am angajat, îi susținem pe fermierii noștri atât în cadrul forurilor europene, cât și în discuțiile cu partenerii de guvernare pentru a primi la timp ajutorul de care au nevoie.” a transmis pe pagina de Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
La nivelul județului, la APIA Olt, peste 24 de mii de fermieri au depus cereri prin care solicită subvenții.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE