Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu: „Fructe, legume și lapte pentru 2 milioane de copii”
22.08.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 143

Începând cu data de 9 septembrie, aproximativ două milioane de copii care frecventează grădinițele și școlile din România vor beneficia de un program amplu de distribuție de fructe, legume, produse lactate și de panificație. Acest program face parte dintr-o Hotărâre adoptată recent de Guvern, având ca scop principal promovarea unei alimentații sănătoase în rândul copiilor.


 În ședința de Guvern de ieri, a fost aprobat bugetul Programului pentru școli pentru noul an școlar care va începe pe 9 septembrie. Prin acest program, aproximativ două milioane de copii din grădinițele și școlile de stat, vor primi zilnic fructe și legume proaspete, lapte, produse lactate și de panificație. Programul va asigura, pe lângă accesul la alimente sănătoase, și educarea copiilor în privința obiceiurilor alimentare, punând accent pe consumul de produse autohtone. Prin această inițiativă, Guvernul urmărește să contribuie la sănătatea tinerilor și la sprijinirea economiei locale.
„FRUCTE, LEGUME ȘI LAPTE PENTRU DOUĂ MILIOANE DE COPII
În ședința de Guvern, am aprobat bugetul Programului pentru școli, în anul 2024-2025. Am alocat suma de 760.241.000 lei pentru acordarea de fructe și legume proaspete, lapte și produse din lapte și panificație elevilor din grădinițele și școlile de stat. În acest an școlar, avem aproximativ două milioane de beneficiari, preșcolari și elevi din ciclul primar care vor primi la școală produse românești! Oferim o gustare sănătoasă copiilor, și susținem fermierii și procesatorii. Lecția pe care o învață copiii noștri este să mănânce românește!” a transmis pe Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024