Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi schimbări în Programul „Tomata”
20.08.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1281

La întâlnirea de la Slatina cu fermierii, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut un anunț important privind modificările ce vor fi aduse Programului „Tomata” începând de anul viitor. Legumicultorii care își desfășoară activitatea în spații protejate vor putea beneficia de subvenții mai mari, cu condiția ca jumătate din suprafața cultivată să fie dedicată culturii de tomate.


În județul nostru sunt cele mai multe bazine legumicole, mii de hectare de teren agricol fiind cultivate în spații protejate. O arată datele statistice care indică faptul că Oltul este în fiecare an, pe primul loc ca număr de beneficiari ai Programului „Tomata”. Prezent la Slatina, la o întâlnire cu fermierii, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat modificări semnificative ale Programului „Tomata”, care vor intra în vigoare începând cu anul viitor. Conform noilor prevederi, fermierii care își cultivă legumele în spații protejate vor beneficia de subvenții majorate, cu condiția ca cel puțin 50% din suprafața cultivată să fie alocată tomatelor.
Ministrul Florin Barbu a subliniat că această modificare vine în sprijinul legumicultorilor, oferindu-le oportunitatea de a-și crește veniturile, cu condiția să respecte noile cerințe.
În plus, ministrul Agriculturii a anunțat că diferențele de 1.500 de euro din programul „Tomata” și cele alocate cultivării usturoiului, vor intra în conturile fermierilor în lunile septembrie și decembrie. Aceste măsuri vin în sprijinul legumicultorilor, oferindu-le predictibilitate și susținere financiară pentru a-și continua activitatea în condiții optime.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024