Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ministrul Florin Barbu│7 milioane hectare asigurate de stat
20.08.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 143

O nouă inițiativă menită să sprijine fermierii din România. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat introducerea unei prime de asigurare de 3.000 de lei pe hectar. Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu de reforme și sprijin destinat sectorului agricol, destinat să protejeze culturile și să sprijine fermierii în fața provocărilor climatice și economice.


Seceta din România continuă să afecteze grav sectorul agricol, cu efecte devastatoare asupra culturilor și afacerilor fermierilor. În acest context, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să implementeze măsuri de sprijin, menite să ajute fermierii să își continue și să își dezvolte afacerile în fața acestei crize climatice. Una dintre măsurile recente anunțate de ministrul Florin Barbu este introducerea unei prime de asigurare de 3.000 de lei pe hectar, care va intra în vigoare, în curând. Astfel, pe lângă subvențiile cuvenite, fermierii pot obține primă de la stat, acesta asigurând 7 milioane de hectare.
Prima acordată reprezintă o facilitate și în obținerea unor eventuale credite, a explicat ministrul Agriculturii.

Confruntați cu un context meteorologic tot mai dificil și cu efectele devastatoare ale secetei, fermierii consideră că această măsură este un suport esențial pentru protejarea culturilor și menținerea afacerilor lor.
Ministrul Agriculturii a declarat că va schimba condițiile pentru acordarea Creditului Fermierului și va suspenda plata ratelor la creditele cu dobândă mare, de 2% plus ROBOR, până în octombrie 2025.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024