Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│Ministrul Florin Barbu, soluții concrete pentru fermieri
19.08.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 413

Astăzi, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a avut o întâlnire importantă cu zeci de fermieri din mai multe județe, subiectul principal fiind situația gravă generată de seceta pedologică. În cadrul discuțiilor, ministrul a dat asigurări că fermierii afectați vor primi despăgubiri începând cu data de 15 octombrie, astfel încât aceștia să aibă fondurile necesare pentru campania agricolă de toamnă.


Fermierii din România se confruntă cu o perioadă extrem de dificilă din cauza secetei severe care a afectat culturile în acest an. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost prezent astăzi la Slatina, unde s-a întâlnit cu fermierii, pentru a discuta problemele cu care se confruntă aceștia. În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe subiecte ce acoperă diverse ramuri ale agriculturii, de la cultura plantelor, până la sectorul zootehnic.
De asemenea, ministrul Florin Barbu a dat asigurări că plățile pentru calamități vor începe de la mijlocul lunii octombrie. Valoarea despăgubirilor este în cuantum de 200 de euro pe hectar.
Fermierii prezenți astăzi la întâlnirea cu Ministrul Agriculturii s-au declarat mulțumiți de măsurile care urmează să fie implementate pentru sprijinirea sectorului agricol.
Întreaga dezbatere dintre ministrul Florin Barbu și fermieri va fi prezentată pe Olt Tv, joi, 22 august, de la ora 20:20, în cadrul emisiunii „Imperativ”, moderată de Laura Mira.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024