Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu|Soluții economice pentru problemele fermierilor
19.08.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 180

Un punct important al discuției pe care ministrul Agriculturii, Florin Barbu l-a avut cu fermierii olteni a fost legat de problemele economice ale agricultorilor. Concret, toți fermierii care au, în acest moment, credite cu dobânzi păguboase, le vor putea achita cu unul nou, mult mai avantajos. Mai mult decât atât, de la 1 septembrie, băncile și furnizorii de input-uri nu vor mai putea executa silit agricultorii cu restanțe.


Situația dificilă a fermierilor din România cauzată de seceta pedologică din acest an a creat probleme majore și pe partea economică. Producțiile slabe nu au generat fonduri suficiente pentru achitarea creditelor bancare, ceea ce i-a adus pe agricultori într-o situație dificilă. În cadrul întâlnirii de astăzi pe care a avut-o cu toți fermierii din Olt, ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat că este în discuții avansate cu băncile și cu furnizorii de input-uri, astfel încât datoriile agricultorilor să nu poată fi executate silit până în luna noiembrie a anului 2025.
De asemenea, ca măsură suplimentară pentru sprijinirea fermierilor, ministrul Florin Barbu a precizat că toți fermierii care, în acest moment, au în exercițiu credite cu dobânzi mai mari de 2% le vor putea achita printr-un nou credit avantajos, cu o dobândă fixă de 1,95%, valoarea indicelui ROBOR fiind subvenționată de către statul român.
Pentru a fi siguri de mecanismele de implementare ale acestor măsuri, fermierii au pus întrebări suplimentare legate de modul în care vor putea beneficia de aceste facilități.
Ministrul Florin Barbu a dat asigurări că toate aceste pachete de facilități vor fi implementate printr-o asumare guvernamentală. Asta înseamnă că, de la 15 septembrie, fermierii vor putea beneficia de noile scheme de ajutor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024