Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Florin Barbu, la Slatina│Întâlnire cu fermierii afectați de secetă
14.08.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 318

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, va avea, luni, o întâlnire importantă cu fermierii din județul Olt, care va avea loc la sediul Consiliului Județean Olt. Discuțiile se vor concentra pe problema secetei pedologice, care a afectat grav culturile agricole din regiune.


 Seceta severă din acest an a afectat mii de fermieri din județul Olt, care acum cer sprijin din partea statului pentru și a-și continua activitatea. În acest context, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și-a arătat susținerea față de agricultorii olteni și a anunțat că la începutul săptămânii viitoare va fi prezent la Slatina pentru a se întâlni cu aceștia. Întâlnirea va include dezbateri pe teme de actualitate din agricultură, ministrul dorind să asculte direct problemele cu care se confruntă fermierii și să discute măsurile necesare pentru a le oferi ajutorul de care au nevoie în această perioadă critică.
La nivel județului, mii de fermeiri au depus cereri prin care solicită sprijin din partea statului.
Ministrul Agriculturii, Florin Brabu a dat asigurări agricultorilor că valoarea despăgubirilor va fi cuprinsă între 200 și 250 de euro pe hectar.
De asemenea, Barbu, a declarat că despăgubirile pentru secetă vor fi achitate în luna octombrie, fiind o premieră pentru Ministerul Agriculturii să efectueze plățile în același an fiscal. Astfel, fermierii vor avea resursele financiare necesare pentru a demara însămânțările de toamnă.
Până pe 15 septembrie, comisiile de verificare au obligația de a inspecta toate suprafețele agricole declarate calamitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Deschideri festive de top la „Minulescu” și „Greceanu”

Fie că vorbim despre boboci sau despre elevi maturi, ori despre dascăli cu experiența multor generații, pentru toți începerea școlii aduce mari emoții, în fiecare an. La Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, deschiderea anului școlar a fost marcată în curtea unității de învățământ, într-un cadru festiv. Aceeași atmosferă a fost și la Colegiul Național „Ion Minulescu”, acolo unde cei aproximativ 1.800 de copii au participat cu bucurie la deschiderea festivă.
09 Sep 2024