Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
APIA│Solicitarea rentei viagere pentru 2023
24.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 138

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt informează rentierii agricoli că, pentru a primi banii aferenți anului 2023, aceștia trebuie să solicite viza anuală. Astfel, pentru a nu pierde banii, viza se poate obține până pe 31 august.


 Și anul acesta, oltenii care dețin carnete de rentă viageră și care doresc să obțină banii de la stat, sunt așteptați să vizeze documentele. Termenul impus de stat este ultima zi a lunii august. Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro pe an pentru fiecare hectar de teren agricol înstrăinat şi echivalentul în lei, a 50 euro pe an, pentru fiecare hectar arendat. La nivelul județului Olt, se observă o scădere a numărului de rentieri de la un an la altul.
Până la această dată, la nivelul APIA Olt au fost vizate 206 carnete, fiind autorizate la plată pentru suma de aproximativ 300 de mii de lei. În cazul rentierilor decedați, moștenitorii pot să beneficieze de renta aferentă anului 2023.
Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie, prin mandat poştal sau virament bancar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024