Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Seceta a distrus culturile prășitoare
11.07.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 123

Fermierii olteni care au pariat pe culturile de floarea-soarelui și porumb, se confruntă cu pierderi semnificative. Din cauza secetei, ei nu reușesc să-și acopere cheltuielile investite, și asta pentru că nu vor avea, practic, ce culege. Primele cereri pentru evaluarea efectelor calamității au fost deja depuse la Direcția Agricolă.


Seceta a distrus culturile fermierilor olteni. Sute de hectare de porumb și floarea- soarelui sunt afectate de lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultima perioadă. Dan Florea, din localitatea Brebeni este unul dintre fermierii din județ, care, din păcate, nu va avea ce să recolteze.
Potrivit oficialilor din Agricultura olteană, culturile de porumb și floarea-soarelui sunt compromise în proporție foarte mare, iar fermierii depun cereri pentru evaluarea pierderilor, sperând să primească ajutor de la stat.
Primele solicitări pentru evaluarea efectelor secetei au fost deja depuse la Direcția Agricolă.
La nivelul județului Olt, au fost semănate peste 83 de mii de hectare cu porumb și 84.500 cu floarea-soarelui.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024