Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Producția de cereale, afectată de secetă. Prețuri mici
27.06.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 414

Producția de cereale păioase din județul Olt a fost puternic afectată de seceta din primăvară și episoadele de caniculă. După treieratul a mai mult de jumătate din suprafața semănată în toamna trecută cu orz și grâu, producția medie abia se apropie de 4,5 tone pe hectar.


 Fermierii din județul Olt se află pe ultima sută de metri cu campania de recoltat cereale păioase, însă perspectivele nu sunt deloc încurajatoare. Producția medie obținută în acest an este mai mică față de cea de anul trecut, fiind afectată semnificativ de seceta din primăvară și de episoadele de caniculă.
Ion Chiș din Piatra Olt a avut semănate peste 600 de hectare cu grâu și a obținut o producție medie mult mai mică față de cea din 2023. Asta după ce a recoltat aproape jumătate din suprafață.
Seceta din timpul primăverii, dar și canicula care a grăbit coacerea lanurilor mai devreme au afectat calitatea cerealelor, fapt ce a determinat scăderea prețului.
Fermierii consideră că pentru a-și recupera cheltuielile, ar trebui să-și vândă producția cu cel puțin 1,20 lei pe kilogram.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE