Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Intră banii pentru apicultori
25.06.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 239

465 de apicultori din județul Olt vor primi, în curând, cei 5 euro pentru fiecare familie de albine pe care o dețin. Acest sprijin face parte din schema de ajutor de stat destinată compensării parțiale a pierderilor suferite în 2023 în sectorul apicol, cauzate de criza provocată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.


 Sute de apicultori din Olt, vor primi în zilele următoare, cei 5 euro de la stat, pentru fiecare familie de albine. Schema de ajutor de stat are drept scop sprijinirea apicultorilor afectați de condițiile economice dificile generate de contextul internațional. Suma totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere activă în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 280.000 euro.
În total, la nivelul județului, aproximativ 960 de mii de lei vor intra în contul apicultorilor eligibili. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este responsabil pentru implementarea acestei scheme de ajutor. Sprijinul financiar oferit va contribui la stabilizarea sectorului apicol și la menținerea biodiversității, prin susținerea familiilor de albine esențiale pentru polenizare și producția de miere.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE