Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Barbu: „Irigații în Lunca Dunării”
16.04.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 239

Pas important pentru modernizarea și eficientizarea sectorului agricol, prima stație de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia a fost inaugurată recent, având un impact semnificativ în irigarea terenurilor agricole din zonă. Peste 136 de hectare de teren agricol beneficiază acum de sisteme de irigații funcționale.


Zeci de hectare de teren agricol din sudul județului beneficiază de irigații, și asta pentru că prima stație de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia a fost inaugurată. Ieri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost în vizită la aceste stații din zona Corabia.

„Încă din prima zi de la pornirea primei stații de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia, peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale și fasole sunt acum irigate.
Pe Terasa Corabia încă se execută lucrări de reabilitare la Stația de Bază Celeiu, la stațiile de repompare și pe cele 13 canale de aducțiune, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 58.000.000 lei. Suprafața care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare. Pe această amenajare au fost înființate 14 organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, cu o suprafață de 29.000 de hectare. Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigații reabilitate, organizații care au accesat proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare, pentru că noi toți, ne-am respectat angajamentele și am lucrat împreună!” a scris pe pagina de Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE