Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
400 de milioane de euro pentru irigații
27.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 198

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat un program ambițios în domeniul irigațiilor, care vizează îmbunătățirea infrastructurii secundare de irigații în România. Acest program este evaluat la 400 de milioane de euro și va fi gestionat de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.


Asigurarea unei surse adecvate de apă este esențială pentru viitorul sectorului agricol din țară. Astfel, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu a anunțat un program pentru infrastructura secundară de irigaţii. Prezent în Emisiunea „Imperativ” de la Olt Tv, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a explicat că fiecare organizație a utilizatorilor de apă pentru irigații poate primi până la 1,5 milioane de euro în cadrul acestui program, cu scopul de a sprijini dezvoltarea și eficientizarea sistemului de irigații la nivel local.
De asemenea, a fost luată decizia pentru achitarea și în 2024 a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole. Este o măsură care, alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale, stimulează folosirea irigațiilor pentru obținerea unor producții mai bune.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024