Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Sute de tineri fermieri solicită fonduri europene
23.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 416

Interes crescut din partea tinerilor olteni pentru accesarea fondurilor europene. Potrivit reprezentanților OJFIR Olt, la nivelul județului, au fost depuse 345 de cereri de finanțare pentru granturile de 70 de mii de euro.


 Tinerii din județ vor să-și dezvolte exploatațiile agricole, prin accesarea fondurilor europene. Dovadă este numărul crescut de cereri de finanțare pe intervenția DR 30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Strategic 2023-2027. În această perioadă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale se află în etapa de evaluare a cererilor.
Pe lângă investiția în utilaje, fondurile pot fi utilizate și pentru achiziționarea de echipamente care funcționează cu energie solară și echipamente zootehnice cu tehnologii moderne.

Fondurile pentru tinerii fermieri se acordă sub formă de sumă forfetară, în două tranșe, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024