Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Solarii modernizate, agricultură eficientă
05.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 137

Datorită finanțarii obținute prin accesarea intervenției „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, numărul beneficiarilor din „Tomata” va crește semnificativ, spun oficialii Direcției Agricole Olt. Mulți dintre cei care au reușit să obțină fonduri europene au investit în sisteme de încălzire pentru solarii.


În toamnă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat sesiunea de depunere a cererilor de finanțare în cadrul intervenției „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Strategic 2023-2027. La nivelul județului, foarte mulți tineri au accesat cei 70 de mii de euro, bani pe care i-au folosit în micile afaceri, motiv pentru care mulți vor paria pe culturile extratimpurii.

În Olt sunt aproximativ 800 de hectare cu solarii, iar multe dintre ele beneficiază de sisteme de încălzire.
În 2023, numărul oltenilor care au accesat Programele de sustinere a producției de tomate și legume în spatii protejate este de de peste 14 mii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024