Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Barbu: „Importul de lapte brut s-a diminuat cu 24%”
19.01.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 179

România înregistrează o creștere semnificativă a producției de lapte, conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică. Datorită schemelor de sprijin primite de fermierii români, în perioada ianuarie – noiembrie 2023, cantitatea de lapte procesat și disponibilă pe rafturile magazinelor a înregistrat o creștere de aproape 7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.


 Sectorul vacii de lapte a fost una dintre prioritățile lui Florin Barbu, atât ca deputat, cât și ca ministru. Astfel, măsurile de sprijin acordate producătorilor de lapte din România, au avut un impact pozitiv asupra producției și au contribuit la stimularea fermierilor din zootehnie să își mențină și să își dezvolte afacerile. Odată cu aceste măsuri, s-a redus considerabil importului de lapte brut. Aceasta înseamnă că românii au acces la o cantitate mai mare de lapte și produse din lapte provenite direct din fermele locale.
„Am luat măsurile cele mai bune pentru salvarea sectorului vacii de lapte!
O confirmă cele mai recente date publicate de INS care arată că în perioada ianuarie – noiembrie 2023 în procesare și implicit pe rafturile magazinelor a ajuns cu 6,7% mai mult lapte, față de aceeași perioadă a anului 2022.
În același timp, importul de lapte brut s-a diminuat cu 24%, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor au ajuns mai mult lapte și produse din lapte obținute din fermele alor noștri!
Pe lângă subvenții, au fost 4 scheme și ajutoare de stat pentru acest sector și îi asigur pe fermierii din zootehnie că vom continua să le oferim tot sprijinul pentru a continua să producă.
Sectorul vacii de lapte a fost una dintre prioritățile mele, atât ca deputat, cât și ca ministru!” a scris pe Facebook, ministrul Agriculturii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024