Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Culturile, rezistente la frigul din aceste zile
10.01.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 407

În ciuda valului de frig intens înregistrat în ultimele zile, culturile agricole plantate în toamna anului 2023 au supraviețuit fără a suferi daune semnificative, spun specialiștii din Agricultură. Risc major să afecteze grâul, rapița sau orzul va fi doar dacă temperaturile vor coborî până la -12 grade, câteva zile la rând.


 Temperaturile negative din aceste zile au pus la încercare fermierii din Olt. Vorbim despre cei care au optat pentru grâu, rapiță și orz. Însă, potrivit oficialilor Direcției Agricole Olt, la această dată, plantele nu sunt afectate de ger.
Dintre culturile de toamnă, rapița este cea mai sensibilă la ger. Specialiștii spun că plantele sunt afectate doar dacă temperaturile sunt extrem de scăzute, câteva zile la rând.
La nivelul județului, în toamna anului 2023 s-au semănat 120 de mii de hectare cu grâu, 15 mii cu rapiță și opt mii hectare de orz. Gradul de răsărire este 100%.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024