Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Intra banii de la APIA Olt
17.11.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 814

Peste 11 milioane lei sunt autorizate la plată pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase la nivelul județului nostru, spun oficialii APIA Olt. Este vorba despre granturilor obținute de agricultorii care anul trecut, au pariat pentru culturile de porumb, orz, floarea-soarelui și rapiță.


 De săptămâna viitoare, fermierii care au depus cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, pot să-și verifice conturile. Și asta pentru că au fost autorizați la plată, spun oficialii APIA Olt. Peste 11 milioane de lei vor ajunge în contul fermierilor.
Sprijinul financiar se acordă sub forma unui grant pentru motorina folosită la muncile agricole, din 2022.
Schema reprezentând sprijinul excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. Beneficiarii sprijinului de urgență sunt producătorii agricoli care au depus o cerere unică de plată în anul 2022, pentru o suprafața determinată de minimum un hectar.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE