Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cum se obține atestatul tradițional?
24.05.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 114

Atestatul tradițional este documentul care dovedește că un produs este fabricat pe teritoriul României și pentru care se utilizează doar materii prime locale. Însă, din cauza birocrației stufoase, multe persoane refuză să obțină un astfel de document. Produsele tradiționale se pot identifica foarte ușor, căci sunt marcate cu un logo național.


 Atunci când cineva se decide să cumpere un produs marcat că fiind tradițional, trebuie să știe că a achiziționat un produs alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari și este fabricat după o rețetă tradițională. Specialiștii din agricultură îi încurajează pe olteni să obțină un astfel de certificat, însă piedica majoră o reprezintă obținerea documentelor eliberate de DSVSA Olt.
La nivelul județului, în acest moment doar trei produse dețin un astfel de document. Cei interesați să obțină atestatul tradițional, trebuie să parcurgă mai multe etape.
Prunele uscate de Leleasca, zacusca cu vinete de Giuvărăști și trandafirii oltenești de Matra sunt cele trei produse din Olt care dețin atestatul de produs tradițional. La nivel național sunt înregistrate în total 753 produse.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE