Producții bune la prune și mere
22.09.2023
Chesnoiu, alături de fermierii români
21.09.2023

Suntem în mai, luna în care ar fi trebuit să apară cireșele autohtone, gustoase, aromate și zemoase. Din cauza vremii capricioase din primăvară, mulți pomicultori din Olt spun că anul acesta, nu vor avea fructe nici pentru consumul propriu, pomii fiind afectați de temperaturile scăzute de acum câteva luni.
Dacă în alți ani, în această perioadă, pe tarabele din Piața Zahana se găseau din plin cireșe românești, astăzi, doar un comerciant avea la vânzare fructele zemoase. Aduse însă din Grecia, la prețul de 90 de lei kilogramul. Un preț de lux spun oltenii, care își permit doar să le privească.
În ultimii ani, cireșele au devenit cele mai scumpe fructe de sezon. Prețurile cele mai mari sunt în piețele din capitală. Aici, fructele se vând chiar și cu 200 de lei kilogramul.