Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mii de puieți sădiți în „Luna plantării arborilor”
20.03.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 75

Peste 170 de mii de puieți forestieri vor fi plantați în Olt în cadrul campaniei „Luna plantării arborilor”. Gârniță, plop sau salcâm sunt doar câteva dintre speciile de puieți utilizate de Direcția Silvică, atât pentru împăduririle integrale, cât și pentru completarea plantațiilor existente.


 Direcția Silvică Olt va marca în perioada 15 martie-15 aprilie, „Luna plantării arborilor”. Este unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice și reprezintă o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali, cu privire la importanța pădurilor. Astfel, în această perioadă, angajații direcției vor planta mii de puieți.
Pentru acest an, pădurarii olteni au un program de împădurire de aproximativ 230 de hectare, iar suprafețele cele mai mari care se vor planta sunt în sudul județului, la Ocolul Silvic Corabia.
Anul acesta, la nivelul întregii țări, în campania de împăduriri de primăvară, Regia Națională a Pădurilor va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste 9.600 hectare de fond forestier din proprietatea publică a statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE